Jag vinner över fobin

Idag fick jag ett ryck när jag hade varit vaken en stund. Efter  jag ätit frukost så gick jag till akvariet och tog bort lampan & glaset. Stod och typ samlade krafter och gick sen & hämtade en hink. Fiskade upp pumpen och sköljde genom den lite.
Tog sen slamsugaren och pappa visade hur den funkade. Ja, jag städade faktist akvariet idag =)
JAG! JAG JAG JAG JAG städade akvariet idag! Och jag gjorde det och stoppade ner högst 1 ½ finger i akvariet under hela tiden. Jag tvättade glaset också. Det blev rätt fint. Jag ska nog städa det lite då & då nu så att det håller sej bra.
Jag är ju nästan specialist på hur ett akvarium fungerar, hur man sköter det bra. Inte riktigt hur alla prylar funkar som tex slammsugaren & så men annars är jag skit duktig på akvarium, i huvudet. Men jag har faktist aldrig i hela mitt liv använt min kunskap till annat än att berätta för andra tills idag, mitt allra största genombrott någonsin!
jag har ju senaste tiden kunnat gå nära fiskar i Sharkdisken på Ica och stoppat ner händerna i dom räddaste fiskarnas akvarium i djuraffären. Men aldrig tagit ett så stort steg som jag gjorde idag!
Jag gjorde ett stort breakthrough idag och är så stolt. Och jag fick svar på min fråga jag grubblat över i jag vet inte hur många år.
Kan man städa ett akvarium utan att stoppa ner händerna i det?
Japp, ja det kan man faktist göra. En liten fingertopp behöver man stoppa ner (Det var idag, första gången) Nästa gång kanske jag inte stoppar ner ett ända, eller vem vet. Nästa gång kanske jag stoppar ner båda händerna!

Jag kan tillägga att det faktist fortfarande flyger runt massa partiklar i vattnet som inte lagt sej än, att det ligger alger på botten (ingen kan väl allvarligt förvänta sej att man ska vara skicklig på att slammsuga första gången man gör det i hela sitt liv), längst ner är det fortfarande alger på rutan (jag stoppade som sagt inte ner händerna i vattnet och fiskarna måste ju ha lite vatten kvar i akvariet samt så ska man ju inte byta ut alltför mycket vatten på en gång, dom söta mikroberna försvinner ju då), och att växterna flyter runt hejvilt för att jag inte stoppat ner dom i sanden än och att sanden är konstig, massa gropar & sånt (jag stoppade ju inte ner händerna, så hur ska jag då nå botten utan att nudda vatten och få tusen fiskkyssar?!) Och sen hänger pumpen löst eftersom att vi måste köpa nya sånna där sugproppar till den. Våra är uppenbarligen skit kassa som vi har nu..
Det ser så stökigt/rörigt ut i akvariet just nu. Men hallå, ett steg i taget. Sen kan jag börja fiffla med grejjerna i vattnet.
Och det vita är sånna där bubblor morsan vill ha för att det ska se fint ut..

OBS: Inga fiskar eller människor kom till skada under utförandet. Dock kanske både fiskar & människa är en aning omtumlade


Fisk

Fisk

Foslk

nio

bcb

gdgdg

bnbn

Inse att alla våra guppysar härstammar ifrån 1 & samma guppy =S
Om inte en guppy kan ha bebbar i magen i över ett halvår typ.

Kommentarer
Postat av: Cissi

woohoo^^ breakthrough!=D=D<3

jag tycker iaf att det var en jättebra förstagångenstädning =) och fiskarna ser inte helt olyckliga ut heller;) dom är nog säkert ganska nöjda med att få lite renare =)

2009-01-11 @ 11:56:43

Kommentera inlägget här:

Name:
Minns mej

E-mail: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kladd:

Trackback