Att flytta eller inte flytta...

Det är frågan. 


Försök tänka:
  • Jag kommer nog att träffa många hundmänniskor där som jag kan gå på promenader med och sen bli vän med.
  • Eget boende! Woho! Få bestämma exakt hur man vill ha det, ta det lugnt när man vill ta det lugnt och slippa allt tjaffs.
  • Jag jobbar ju fortfarande i Bålsta och kommer att träffa massa folk. Jag kommer att hälsa på mina vänner och sen dra tillbaka mig till lugnet hemma.
  • Ett hem, massa nya människor att lära känna, stå på egna ben, en ny start, ett nytt kapitel. 


Jag tänker:
  • Bor vi där kommer det att kännas som om vi är dom sista människorna på jorden.
  • Fan :( Att bo utan mamsen & pappsen. En trygghet. Min soffa, min tv, min sjöutsikt, min veranda. MIN JACUZZI! Lyxig middag serverad varje dag så fort man kliver innanför dörren efter jobbet, Finito! Disepero!
  • Ingen kommer någonsin att hälsa på mig. Jag kommer ha en jätte fin lägenhet men vi bor utanför världens ände så ingen kommer ändå någonsin att se hur hemtrevligt vi har det!
  • Ett fängelse, ensamhet, ruttna bort, slösa sitt liv. 


    Det behöver inte vara så hemskt. Jag har redan förberett mina föräldrar på att jag bor där under 3 månader för att se hur det är och i värsta fall tar jag mitt pick & pack och flyttar hem igen. 
    Jag måste våga! pröva på det här. Funkar det inte så funkar det inte. Då har vi iallafall testat. Det här är inte slutgiltigt. Det här är bara en prövogrej. (Att tänka att jag alltid kan komma hem får mig att känna mig betydligt lugnare). Deras krav var: Självklart kan du komma tillbaka MEN INGA MER DJUR! ... 



~ * . * . * . * ~

Här är min bil :P Den är liten men tuff och jag tycker om den as mycket!




Changing

På söndag ska jag & min pojkvän kolla på en lägenhet :) En 3:a som ligger precis vid vattnet. Den har en liten tomt också. 75 kvm. Tyvärr ligger den i Skokloster men jag hoppas att folk orkar åka dit för att hälsa på iallafall. Och det är ju bara tillfälligt tills vi lyckas få tag på något någon annanstanns. Det är ju perfekt att ha hund där ute och nu när jag har körkort och en bil som inte drar någonting typ så kommer det nog funka bra ändå. Sen är det ju betydligt mycket billigare att bo där än att bo i tex Bålsta.

Imorse ringde min Chefs man för att tala om att jag fått min lön. Vi pratade också om att jag ska börja förbereda mig inför min HELTID!!! Förstår ni? HELTID!!! Det nääärmar sig.. hihi

Jag har blandade känslor inför att flytta till skokloster. Ingenting är bestämt än, vi ska först kolla på både en 3:a och en 2:a. Det skiljer sig bara några 100:- i hyra så vi kan lika gärna ta 3:an om det känns bättre eftersom att den ligger bättre till. Dels känns det läskigt eftersom att jag lämnar mamsen & pappsen. Men sen är våran relation inte den bästa och förmodligen blir den bättre när jag flyttat. Men å andra sidan känner jag att jag är redo för förändingar! Det händer saker i mitt liv. Jag vill inte vara fast här. Jag vill flytta runt och testa på nya saker. 

Nu ska jag plocka upp Jossen, vi ska ut & springa!

Kurre

Igår kom det in 2 tjejer & en kille med en Ekorre till djuraffären. Den var väldigt stressad och i chock. Deras katt hade tydligen fått tag i den. Hon var förlamad i bakbenen viket förklarade hur katten lyckades få tag i henne. Hon hade även ett sår över ryggen & en skråma på svansen. 
Dom hade henne i en låda dom brukade förvara skruvar i, Hallå?! Så jag satte på mig handskar och skulle flytta över henne, för pälsen var klibbig och lådan fuktig. Jag visste att risken var stor att hon skulle bita mig men trodde även att hon var för svag för att kunna skada mig. Men jävlar vad stark hon var! Jag lyfte upp henne försiktigt och hon skrek och slängde sig in i pekfingret på mig. Det gick igenom handsken och hon lyckades bita hål på mitt finger. Jag försökte behålla lugnet men det är inte varje dag man blir biten av en ekorre. Unga ekorrar blir inte lika stressade så dom kan man tillochmed ta upp och hålla i (Vilket man inte ska göra). Vuxna blir jätte lätt stressade och har lätt för att hamna i chock. 
Jag tog andra handen för att försöka lirka loss henne men hon satt som berg, tills hon slängde sig på min andra hand. Fort ner i transporten med jackan över, sen  var det bara att skynda sig till Väsby veterinärmottagning som har öppet till 10. 
Det konstiga är att dom i förra veckan fick in en ekorre som också var förlamad i bakbenen så dom oroar sig för att det kanske är en epidemi som härjar. 

Som tur är har jag tagit stelkramps sprutan men veterinären tyckte också jag skulle ta emot rabies. Mig veterligen så försvann rabies ifrån sverige typ 1966 eller så. Men eftersom vissa ekorrar kan bära på det tyckte dom jag skulle försöka vara på den säkra sidan. 

Ekorren fick tyvärr somna in pga förlamningen, annars hade dom skickat den till Djurens Ö. Den har nu skickats på obduktion och vi ska följas upp så att vi vet vad som står på.

En hemsk kväll var det iallafall. Ännu ett liv som fick avsluta sina dagar :(

....

I helgen blev min brorsas kompis mördad, här i Bålsta. Min trygga uppväxtort. 
Jag vet egentligen inte vad jag ska skriva om det för det finns inga ord som kan beskriva det hemska som hände. 
Det är hemskt hur mördaren om några år kan flytta och starta ett nytt liv någon annanstans men C´s liv är avslutat för all framtid. Jag tänker på C´s familj och jag tänker på D´s familj. Hur D & hans pappa dagarna innan gick vakt på båtklubben där min pappa är hamnkapten. Hur människors liv kan förändras på bara några få sekunder.
Att polisen tog 2 timmar på sig från det att C ringer och säger att han är mordhotad till de att dom faktist är framme på plats. Hur det kan sluta på det här sättet mellan 2 vänner. Och hur polisen suger! Hade dom varit snabbare hade C kunnat leva idag. Men det gör han inte. Pga en nära vän och pga polisen. 

Vakna upp Sverige för fan! När ska polisen och sjukvården fatta att det handlar om liv och död? 
Det var bara några månader sen min farmor kunde ha dött pga brist i sjukvården. Det är bara några dagar sen en person dog pga brist hos poliserna. 

Jag kommer inte på någon rubrik

Jag är sjuk. Igårkväll efter promenaden började jag känna mig yr & öm i kroppen. Jag gick & la mig som en Zombie & skakade i en timme innan kroppen kunde slappna av någorlunda. M vaknade flera gr inatt av att jag helt plötsligt började skaka även när jag sov. Han försökte värma mig och hämtade tillslut ett till duntäcke men ingenting funkade. Jag har lyckats få i mig en banan och en kopp te. Legat i soffan tills nu. 
Det är så mycket jag behöver göra men jag har inga krafter. Mina föräldrar kommer hem imorrn efter flera veckor ute i skärgården och jag behöver ta in alla mattor som hänger ute efter att vi tvättat dom, Tamlin spydde ner dom för nån vecka sen. En fisk dog igår och den är bortplockad men jag behöver slammsuga akvariet & fylla på nytt vatten så att inte nån mer slöjstjärt dör. Jag behöver städa kaninburarna innan ungarna kommer. Men som det ser ut nu kan jag inte ens ta mig ifrån punkt A till punkt B utan att säcka ihop. 

Jag måste bli frisk innan  torsdag för då behövs jag på jobbet. 
Längtar tills ungarna kommer. Är så spännande! 

Jag piffade upp min telefon igår. Jag tröttnar fort så det är helt underbart att kunna byta skal & göra skal själv. 
Känns som en helt ny telefon! Okej, den är inte sådär as snygg men den är personlig iallafall. 



Köpte för några veckor sen superlimm på Willys i en sån där "allt kostar 10 kr korg". Man fick 3 tuber för 10 kr. Jag var skeptisk men efter bara några sekunder hade jag lyckats limma fast mitt pekfinger i vårat köksbord... Som tur var klarade sig både finger & bord även om fingret fick lite ont. 
Brorsan såg själva händelsen och norpade åt sig en tub, tydligen hade han testat allt för att kunna laga en grej på bilen men ingenting funkade. Ska bli intressant om min 10 kr´s tub klarar uppgiften. Stenarna på mobilen sitter som berg iallafall! Dock är telefonen något tyngre nu än innan.. 

Igår var jag och min pojkvän i Barkarby. Vi gick på Ikea, HM, Media markt och åt sen middag ute. 
Jag har blivit mer ekonomisk! Han köpte ett par jeans och jag hade en 50:- värdekupong på Hm så jag köpte bara en 30:- ögonskugga för den och resten fick gå till hans jeans. Kändes ändå skönt att komma hem lika rik som man var när man åkte dit för en gångs skull. 

Nu måste jag lägga mig igen.

iPod touch 32 gig

Säljer nu min iPod touch, använd 2 gr. Köpt i Juli. Kvitto medföljer för att garantin ska gälla.
Inte en repa.

Och varför ska du köpa den av mig när du kan gå till affären & köpa en istället?
Jo, för att köper du av mig får du med genomskinligt skyddsfodral & genomskinlig skyddsruta på köpet som är värt 200-300:-

Alla förpackningar finns. Alla orginal tillbehör medföljer.
Som sagt, enda skillnaden är att den är använd 2 gr och du får med skydd som är värt 200-300 spänn.
Internet, spel, musik, serier, filmer, bilder. 32 gig. Du kan ladda ner olika apps gratis. Finns en hel del coolt.

OCH du får den levererad ;)


Mobiler

Håll med om att dom här mobilerna är coola:

Fredag!

Nu ska vi börja öppna 10 istället för 10:30
Det blir ju en jobbig omställning.. Ja, det blir en jobbig omställningen eftersom att jag måste gå upp en halvtimme tidigare och jag har faktist inte samma rutiner som ni som går upp ännu tidigare så kom inte med erat "jag måste gå upp vid 4...". För hade jag haft den rutinen hade jag varit van vid den samt gått & lagt mig tidigare..
Btw, nu när vi har gjort klart det:
Jag har inte så mycket att uppdatera om. Jag jobbar, är ledig, träffar vänner. Och ikväll åt vi kinamat vilket var gott.
Nu hör jag att älskling har duschat klart :) Nu ska vi sova.
Jag ska jobba i helgen. och om jag hinner ska jag även gratta en vän som fyller år.

A tip

Tips: Lämna aldrig bilen olåst när du går ifrån den.
Om du nu trots efter att du har läst detta lämnar bilen olåst så är mitt råd att inte glömma nyckeln i tändningslåset.