Kaninbebus




Föresten:  (Ni är väl inte för lata för att skriva på?)

Ta ställning

Jag stödjer följande krav och vill vara med och påverka vår kommande jordbruksminister att agera för djuren.

  • En handlingsplan för hur djurförsöken ska minska
  • Förbud mot pälsdjursfarmning
  • Förbättringar för grisarna
  • Satsning på vegetarisk mat

Min röst för djuren lämnar Djurens Rätt över till jordbruksministern, vem det än blir, efter valet.


31 Juli 10

Idag fick jag hem en liten kanin! Han är jätte söt. Lägger upp bilder senare när jag har fotat honom :)
Han är jätte cool i temperamentet.
Jobbar den här helgen så jag missade Pride, däremot lär jag ju få höra om den senare.
Sitter & väntar på att min pojkvän ska komma hem. Vet inte riktigt vad vi ska göra ikväll. 
Förmodligen ta det lugnt. Han jobbar också den här helgen så inget roande för våran del. 
Men det är bra för då har vi mer tid för nykomlingen :) 

Nu har jag massor att göra! Men jag ska sätta kameran på laddning så att jag kan fota iallafall.

28 Juli, Onsdag

I måndags var jag & pojkvän iväg. Vi Shoppade, åt middag & såg på bio. 
I tisdags var vi också iväg, jag shoppade då med. Däremot har jag blivit mer sparsam nu med mina pengar så jag köper mer något enstaka där, något enstaka här ;) Istället för massor hela tiden. Det är värsta rean överallt just nu. Jag har fyndat massor! Jag älskar sommarrean!

Det är ett fyllo som har börjat knacka på hos oss. Han kom förra veckan & frågade efter mig, då var det min mamma som öppnade dörren. I Söndags kom han också då vi åt middag. Han är verkligen obehaglig. Han sa saker som: 
"Men jag trodde att det var du & jag, du & jag & hundarna" osv. Han blev aggressiv emot M i söndags när M sa åt honom att gå härifrån. M övervägde tillochmed att stanna hemma ifrån jobbet idag ifall att han skulle dyka upp igen. Men jag förbjöd honom det.
Idag dök han upp på jobbet. Han vet vart jag bor & han vet vart jag jobbar. Jag låser alltid dörren när jag är hemma nu, men jag tänker på hur det kommer bli när jag jobbar själv sent en kväll & ska stänga. Det är fan obehagligt. 
Tur att jag har ett monster på 55 kg muskler, så jag känner mig ändå ganska trygg. Dock vill jag inte att han ska träffa det här fyllot. Jag försöker hålla honom ifrån allt som kan framkalla osäkerhet hos honom och han tycker verkligen inte om fulla människor. 
Det har också fått mig att dra mig lite för att gå ut i skogen. Om han nu har lyckats tagit reda på vart jag bor & vart jag jobbar så måste han ju lätt kunna ta reda på vart jag promenerar och vilka tider. Och om jag då har hörlurar i öronen när jag är ute & springer kommer jag ju inte ens höra när han kommer. 

Nä, ibland är det bra att ha en stor hund. Även om det sista jag vill är att Tamlin ska behöva försvara mig så är nog bara åsynen av honom en bra grej för att hålla fyllosar borta. 

Ju högre du siktar desto längre når du!




Jag har kommit förbi den där gränsen man har då man blir trött när man springer. Jag kan nu springa utan att känna att kondisen sviker. Det enda jag känner är att musklerna arbetar och ibland att kroppen blir trött men jag kan fortfarande fortsätta springa eftersom att det jobbiga var att jag förut efter en viss sträcka kände mig helt utmattad. Det kändes som att kroppen verkligen inte orkar längre. Jag tycker att det är så jävla kul att springa nu eftersom att det inte längre är jobbigt! Det konstiga är att det blev såhär helt plötsligt nu för jag har inte sprungit så mycket på sista tiden. Men nu ska jag verkligen ta upp det igen. 

Ikväll ska vi fira att mina päron har åkt bort i en månad! Hela huset för oss själva! Ska bli jätte skönt. 
Den här dagen har bestått av att hela morgonen se flera avsnitt av desperate housewifes, springa, åka en sväng till jobbet (hö'et var slut), köra förbi hos Ells & Joss, ingen av dom var hemma.. När jag kom hem satte jag mig med en skål glass framför datorn. Mobilen blippar konstant, Ella försöker övertala mig om att åka tillbaka till dom. 
Jag har ju bil nu när mamma & pappa är borta så jag känner mig jävligt fri. 
Längtar som fan tills min egen blir klar. Den kommer bli så jävla cool!

23 Juli - 10

Fredag, fredag, fredag! En fullspäckad jobb dag, jätte kul! Dock är jag helt slut nu. 
Ska man försöka ta sig ut för den där springrundan?... Eller ska jag sitta här & vänta på att älskling ska komma hem & på att maten ska bli klar? Det är frågan de.. 

Hanging high & Uprising & Monsters










Lalala

Just nu händer det massa saker i mitt liv. Det är det här som är så himla spännande med att leva; livet kan stå helt stilla ett tag. Man går till jobbet, träffar dom vänner man alltid träffar, umgås med sin pojkvän, går ut med hunden. Men det är samma sak hela tiden. Tills det en dag utan förvarning händer något som gör att livet förändras. Som i söndags, då träffade jag en tjej som jag har blivit fort vän med som har hästar. Och det är så jäkla kul! I måndags red vi ut i skogen tillsammans. Vi pratar om allt och vi har massor gemensamt. Så Poff, över en natt har jag börjat rida igen! Något som jag har saknat hur jävla mycket som helst.
Mina föräldrar har helt plötsligt fått för sig att det är okej att ha massa kaniner på tomten. Så jag har nu avlastat min chef lite med uppfödningen. Jag har en kull på gång nu som väntas i slutet av augusti om allt går som det är tänkt. Mitt intresse för genetik är verkligen guld värt här! Sista kullen som jag hade ett finger med i spelet om blev helt underbar! Alla förutom 1 unge ur den kullen är sålda redan fast att dom inte ens är leveransklara än :) Det är väldigt skönt att veta att alla ungarna kommer att hamna i bra familjer. Ska bli så kul sen när familjerna får komma & hämta hem dom! 2 ungar ur den kommande kullen blev tingade innan vi ens gjorde parningen. 

Men det tar tid. Planeringen tar väldigt mycket tid. Innan  vi gör en parning måste vi försöka räkna ut om dom 2 individer som vi parar är en bra kombination. Helt friska, hanen ska helst vara lite äldre så att man har ett litet hum om hur frisk han har varit i sitt liv. Färgerna måste funka bra ihop. Den senaste kullen räknade vi ut ganska bra vad det skulle bli för färger & teckningar. Och vi hade rätt, det blev randiga trots att ingen av föräldrarna är det. Det som förvånade oss var att det blev 2 svarta också, det hade vi verkligen inte räknat med. Den här gången har vi våra gissningar också. Ska bli kul att se om vi gissar lika rätt den här gången med :)
Sista parningen blev ungarna jätte snälla, vi hoppas att denna kombination också blir lika lyckad. 

Jag tycker genetik är jätte intressant. Det jobbiga med uppfödning är att det är så jävla svårt att skiljas ifrån ungarna sen. Man har ju liksom följt dom ifrån födseln. Man får trösta sig med att dom kommer till bra hem.


Semestern

Ibland är jag glad över att tiden går fort, väldigt sällan men just nu är jag det. För jag vill ha min lön och snart är det löning! Det suger att inte kunna ta pengar ifrån sparkontot, men jag är ändå glad att jag tog det alternativet. Jag får endast plocka ut pengar 6 gr om året. och jag för över flera tusen varje månad. Så pengarna stannar där dom hör hemma. Enda gången jag får plocka ut pengar nu är ifall det händer något med djuren.
Vi hade en underbar vecka på landet! Vi badade, promenerade, badade ännu mera, tog turer med bilen, handlade, åt glass osv.
igår var jag en sväng förbi jobbet där jag fikade med min chef och hon bjöd på kinamat.
Idag ska jag, Ellinor & Josefin till Kista! Vi ska se på bio, shoppa & äta middag där. Hoppas bara vi överlever bion i den här värmen..
Fredagskvällen var också jätte bra. Jag var hemma hos Ella & Joss.
en kort sammanfattning blev det, men jag ska käka Brunch nu innan jag tar en sväng med vovven för att sen hoppa in i duschen. Ska ju plocka upp tjejerna vid 1.