Peppwrite

Det känns som att jag äntligen börjar få fart på mitt liv. Nu fokuserar jag helt på mitt jobb, min hund & mitt körkort. Pojkvännen fokuseras självklart också på men när man är 20 år kanske man inte riktigt prioriterar familjelivet än. Han har också många bollar i luften så det är ju perfekt. Till hösten blir det förhoppningsvis plugga som gäller. Jag har ju ett suddigt mål om vart jag vill komma, men jag har en ganska klar väg över hur jag ska ta mig dit. Låter det luddigt? Det är tur att jag vet vad jag håller på med iallafall. Så till hösten blir det jobbet och pluggandet som jag lägger fokus på. Lägenhet är på g det med, fast jag vill egentligen inte flytta förrän jag har körkort. Jag är så jäkla motiverad just nu. Jag har länge känt att jag har någonting i mig, en stark känsla/energi som jag inte får utlopp för. Som att jag är menad att göra någonting men att jag varit helt påväg åt fel håll. Ganska frustrerande. Jag vet ju vad jag vill, vad jag alltid har velat. Så nu när jag har fått grepp över mitt mål igen så är det bara att se till att jag tar mig dit, för dit ska jag! 

Vi får se, just nu är det ganska spännande iallafall :) Får se hur många motgångar jag möter på. Det är jobbigt när man glider ifrån sina drömmar & mål. Men nu när jag kommit in på rätt tankebana igen känns allt så fruktansvärt bra.

Och att ha något man brinner för till jobb samtidigt som man pluggar för att kunna syssla med sin största passion, vid 20 års ålder. Det är fan inte så jäkla illa.

Nu blir det 60 minuters powerwalk med vovven!

The most wanted job

I helgen & nästa vecka blir det jätte mycket jobb. Jag undrar hur jag ska orka för vi har både arbetstränande & praktikanter hos oss nu. Det blir så mycket människor som bara går & hänger. Tillslut finns det nästan ingenting att göra och det brukar sluta med att praktikanterna får gå tidigare. Sen har vi en praktikant just nu som känner tjejen som jobbade i djuraffären innan mig. Praktikanten har tydligen slängt ur sig det här till den här tjejen:
"Angelika kommer snart att sluta jobba i djuraffären, för jag ska ta hennes plats!"
Jag vet inte hur jag ska reagera. Är så jävla van vid att folk håller på såhär nu. Jag blir lika chockad varje gång dock, att dom ens orkar hålla på. Liksom vad är det för människor?! Jag har tydligen ett väldigt eftertraktat jobb. 
Trodde hon verkligen att vi inte skulle få reda på hennes avsikter om hon berättar det för den här tjejen som även är en vän till mig. Känns ju verkligen som att vi kommer ha en bra stämning på jobbet dom närmsta 3 veckorna..... 
Jag kommer inte att låta henne veta att jag vet vad hon har sagt. Jag kommer behandla henne som vilken praktikant som helst, men det är ju inte sådär jätte kul när jag vet att hon är ute efter mitt jobb. Fast lite humoristiskt är det. Hur kan hon tro att hon ens är ett alternativ? Hon har inte ens gått ut sin djurutbildning, jag har ett och ett halvt års erfarenhet av det här jobbet samt utbildning sen år tillbaka + erfarenhet sen tidigare. Hon röker också vilket är ett Big No No för min chef. Sen undrar jag hur hon ska kunna hålla på i akvarier & bära stora säckar med sina 3 meter långa lösnaglar med nagelsmycken som hänger 1 cm ifrån nageln? 3 väldigt intressanta veckor kommer det bli. 

to be continued



Tisdag

Jag vågar påstå att jag är jävligt bra på att parkera! 

Det här är den mest ångestladdade bok jag någonsin har läst:
Skadad
Jag har nog aldrig mått så dåligt som jag gör nu när jag läser den här. Fyfan alltså. Jag har ännu inte läst ut den så jag har fortfarande hopp om ett någorlunda lyckligt slut, om det går. Den här tjejen har verkligen oddsen emot sig. En sann berättelse.  http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=915050052X


I förrgår när jag & Gabbi var på en liten skogpromenad med hundarna så hade hon en sån här på rumpan: (En liten ödla



I´m walking to Jefle



Början på den här dagen var ganska seg. Vi såg New Moon till frukosten, latade oss i flera timmar & vid 5 drog vi till Kista för lite shopping & middag. Imorgon ska jag jobba & sen tar vi en liten tripp till Gävle. Ska göra lite ärenden i en av Gävles djuraffärer, passar på att hälsa på familjen samtidigt. Vi stannar till på måndag. På tisdag ska jag göra risk1:an (kanske har nämnt det innan). Det känns jävligt bra att få det gjort! Fyfan, nu är det på G.

Så Gävle: Vi ses imorrn!



Min hund springer inte runt med pinnar, han springer runt med träd..




Fyndat!

Övningskörde med morsan idag. Det gick över alla förväntningar! Hur kul som helst. Vi stannade till i centrum för att shoppa.
Alla ni som bor i Bålsta passa på att shoppa nu! Hemtex & Lindex har massa rea och Go west har halva priset på allt!

Måste dra.

Onsdag

Igår fick jag mitt körkortstillstånd! Jag har bokat in risk1:an på tisdag, skönt! Då har jag den överstökad sen. Det ser ut som att jag kanske lyckas övertala mamma till att köra lite med mig idag. Hon har inte sagt ja än, men hon har heller inte sagt nej. Jag sa förut att jag ska sluta fråga dom men jag har ju inget val. Jag måste själv inse att jag inte kommer klara en uppkörning utan att övningsköra först. Det lät iallafall såhär:
"Mamma, du måste övningsköra med mig iallafall 1 gång! Vi behöver inte åka långt, inget avancerat men du måste pröva! Du måste försöka komma över din skräckfobi att övningsköra med mig. Kanske bara det blir ner för backen och tillbaka, men då har du iallafall gett mig en chans."

Wish me luck!


Igår hade jag & Cookie Dough en härlig stund ute i solen.




Kvällspromenix!









Mysig kvällspromenad! Synd bara att Tamlin kände ett stort behov av att bada i varenda stor pöl han hittade. Kameran tar ju inte fram det bästa hos hundarna direkt.. =P Dom ser genomelaka ut.

Onsdag



Dagen har bestått av att ringa runt massor.
Körtkortstillstånd, lägenhet, bilskolor osv.
Igår planerade jag att jag skulle springa på morgonen, äta en stor skål med havregrynsgröt, cykla till simhallen, simma & sen cykla hem. Jag sprang imorse men kände redan då hur stort behov jag var av en latis dag.
Så det blir ingen simhall idag. Jag ska ta en bok & lägga mig ute på altanen istället.
Men först måste jag boka in risk1:an!


Transportstyrelsen

Transportstyrelsen är så jävla kass. Jag skickade in mina papper i Januari, nu ett halvår senare har jag fortfarande inte fått mitt körkortstillstånd. Jag får inte övningsköra, inte anmäla mig till några prov, INGENTING!
Det går inte att komma fram när man ringer, man hamnar inte ens i kö för att alla platser i kön är upptagna.
Fyfan vad besviken jag är.
Det blir inget körkort för mig i år heller. Jag ringde till något annat ställe i februari och frågade vart mina papper tagit vägen, dom sa att dom blivit genomkollade och att jag borde ha mina papper vilken dag som helst.
Inga papper har kommit än och nu kan man inte fråga någon annan än transportstyrelsen om vad det är som dröjer.
Ändrade usla regler som bara försämrar, som vanligt.

Nedräkning!

Imorse tog jag mig ut på en joggingrunda direkt när jag vaknade. Dom första 5 minutrarna sov min kropp fortfarande.
Sen cyklade jag i panik till jobbet. Där kom Jan Höglund & hälsade på. Han har skrivit massa fågel böcker, utbildat några av mina gamla gymnasielärare och är hur kunnig som helst vad gäller fåglar. Det var jätte intressant att prata med honom över en fika.
Han gav oss tips på hur vi ska göra med uppläggningen av voljärer och sånt. Om ni har missat det så håller vi på att bygga om i butiken.

Nu är min pojkvän här om en kvart, 20 min. Jag är faktist nervös :O 
varför är jag nervös? Jag har känt honom jätte länge och varit tillsammans med honom sen januari.
Hur fan kan jag vara nervös? Det pirrar och jag längtar jätte mycke :) :)
Hihi!

Det här inlägget makes no sense.
Borde skriva när jag är lite mera klar i huvet.


Solnedgång





Bilderna togs igår när jag & Gabriella var ute med hundarna. För att citera Gabriella:
"Det är så jävla synd att kameror inte kan återskapa exakt hur det man ser ser ut."


Gårdagen:
Det första jag gjorde när jag vaknade var att ta Tamlin med ut på en joggingrunda.
Jag älskar verkligen att springa, det är hur härligt som helst. Skönt, frisk luft och man mår bra efteråt.
Sen åkte jag, Sandra & Erika till jakan & shoppade loss som fan. Det var as kul! Lite nya festkläder och annat nödvändigt inför sommaren. När vi kom hem var klockan runt 6-halv 7.
på kvällen förkrökade vi hos Ida & sen drog vi till Finkan där det sas vara bartömning. Dom är smarta dom som äger krogen! Dom har gått ut flera gr med att det är bartömning, men dom skuter upp det flera helger också.
Dom vill väl locka folk. Det var nästan helt dött när vi kom dit. Några av oss tog en öl där och resten drog vidare till Biffen.
Det var faktist rätt kul där. Träffade folk osv.

leo & Peter hade tatuerat sig själva under kvällen. Fyfan vad dom lär ångra sig. Peter hade en kuk på låret och något konstigt på vaden och någon text på benet. Leo hade samma grej på vaden och någon ful gubbe på benet.
Dom ska liksom leva med det där resten av sina liv. Min tanke var att dom är dumma i huvet =P Men men, det är deras kroppar och dom gör vad dom vill.

imorrn kommer älskling hem!! Ska bli jätte kul & se vad han tycker om sina påskpresenter :) :) :)
Jag längtar jätte mycket. Har saknat honom som fan. Det är liksom inte samma sak utan honom.
När jag är med honom får allting en annan betydelse.

Droger

Det här är vad jag tänker:
Droger är till för folk som inte har någonting. Som behöver någonting för att klara av vardagen.
Det där förstår jag mindre.
Det här förstår jag mer:
Droger är till för dom som har allt. Som har vuxit upp tryggt hos sina föräldrar, har haft stabila vänner, en bra skolgång och allt som hör till en trygg uppväxt. Droger är till för dom som aldrig har behövt sakna något, som har kunnat få allt dom någonsin drömt om. Droger är till för dom som inte längre känner något pga sin trygga uppväxt, för dom uttråkade, trygga och sökande människorna.
Drogerna kan också vara till för personer som har allt det där, men någonstanns på vägen gick det fel.
Personer som inte längre är som dom en gång var, inte har den status dom är vana att ha.
För dom med svala och stela själar som vill känna någonting, det tror jag mest på. Man vill vara lika viktig som man en gång var, en i gemenskapen. Det finns inte någonting som binder människor samman så mycket som droger gör. Men det finns inte heller någonting som särar människor så mycket åt som droger gör.
Vad vet jag? Det här är bara mina tankar.

Droger för mig är bland det värsta. Ni som känner mig vet att jag avskyr tex cigaretter. Jag hatar varje gång jag märker att ännu en och ännu en till av mina nära börjar röka, eller trillar tillbaka. Man låter någonting ha makt och kontroll över en. Man luktar illa och blir äcklig både inombords och utanpå.
Så droger är desto ännu värre. Dom lindar människor kring sitt lillfinger. Människor som inte ens inser att dom låter sig lindas. Om det är svårt att sluta att röka, hur svårt är det då inte att sluta med droger?
Varför låter man sig kontrolleras så av någonting? Varför behöver vi människor alltid någonting att må dåligt över?
Varför har vi människor så svårt att bara vara lyckliga? I den här generationen så ligger det i våran natur att inte vara lyckliga. Det vet ni lika bra som jag! För vi har allt, precis allt. Och ändå kan vi tamigfan inte nöja oss med det!

Är det någonting min farmor har lärt mig så är det att oavsätt hur svårt livet än blir, det spelar ingen roll.
Det finns ingen som helst ursäkt till att sluta leva, sluta älska, sluta må bra.
Allt kan falla ihop omkring en, men man slutar inte kämpa för det. Folk omkring en kan falla ihop, man själv kan falla ihop, men man måste fortsätta kämpa, man måste resa sig upp igen. För sig själv och för alla runtomkring som bryr sig och älskar.
Jag skriver inte det här för mig själv, för jag vet redan allt det här. Jag vet hur lyckligt lottad jag är.
Jag skriver det här för alla mina vänner som rasar ihop av anledningar jag inte förstår.
Jag vet att man kan må dåligt av olika saker, människor är olika känsliga och mår dåligt olika grader av olika saker.
Händelser som skulle få mig att må dåligt men inte dig och tvärtom kanske skulle påverka en annan människa helt annorlunda. Men jag säger er att jag tror inte att det är så jävla illa som ni känner att det är. 
Och förmodligen inser ni inte det förrän dom verkliga händelserna börjar ske i era liv.

Jag vet att för mig är det viktigaste att jag, mina djur och alla jag älskar och bryr mig om är friska och mår bra.
Man kan leka med livet sköra tråd hur länge som helst, men det är inte förrän döden hälsar på okontrollerat som man inser hur rädd man egentligen är om sitt eget och andras liv.

Gomorron!

"Ring ring"
Han - Uuuuuuh
Jag - Gomorron! Vad gör du?
Han - uuuuh...
Jag - Okej, låter as nice. upp & hoppa vi ska ut!
Han - huh?
Jag - Klä på dig! Vi ska ut & gå en promenad i skogen
Han - är du rolig eller!
Jag - Du behöver röra på dig, jag behöver röra på mig, Tamlin behöver röra på sig!
Han - uuuh.. Närdå?
Jag - Du har en kvart på dig att klä på dig & ta dig hit.
Han - mhm.. Men jag kommer då..
And that´s how it´s done!

Plugg

Kvällen har bestått av te-drickande och körkortsplugg.
Jag har gjort teoriprovet 1 gång ikväll, så nu vet jag vad jag behöver plugga på.
Fan vad jag skäms över att jag inte har tagit körkort än.
Många av mina vänner har körkort och jag trodde aldrig att jag skulle vara såhär sen.
Men jag har ju inte haft oddsen på min sida direkt. 
Jag ska klara det här själv, jag behöver ingen annans hjälp. 
Jag ska visa dom :) Det här blir as bra. Ingen ska få hindra mig.
Jag ska ha körkort med eller utan hjälp, och i mitt fall blir det utan hjälp med övningskörandet. 

Jag kommer inte ens berätta för dom när jag tar körkort. 
Dom är uppenbarligen inte intresserade så då ska dom få slippa.

Kvällsmys

Var en sväng & fikade på jobbet idag. Kommer nog bli fullt upp imorrn men jag gillar't!
Brorsan fyller år idag så vi har haft en liten familjemiddag här hemma.
Efter det stupade jag i säng & ringde Jossen. Sån här huvudverk som jag har haft idag har jag inte haft på jätte länge.
Ushujamej.

Nu blir det ett avsnitt av det här:


Tillsammans med en kopp te.
Och sen sängen. För jag vill vara ordentligt utvilad imorrn.
Ni får ha en trevlig kväll!

Bus

Tamlin passar på att rulla sig i årets förhoppningsvis sista snö. 




Jag ser det snöar..

Jag hörde nyss på nyheterna att det varit en jordbävning i södra kalifornien. 
Det är där min pojkvän är nu! Slängde iväg ett sms och hoppas på att han svarar fort.
Det är ju natt där nu så han ligger förmodligen  & sover. Dom sa att inga större olyckor har skett. Jag får lugna mig med det. 

Igår var det vår och idag är det vinter.. Fyfan vilket uruselt väder! Jag som skulle cykla till jobbet idag.
Egentligen jobbar jag inte förrän imorrn men jag har ju inte jobbat sen i torsdags så det har förmodligen hänt jätte mycket sen dess. Så vi har en helt del att prata om. 

Låg hela morgonen & läste massor. Håller på med en as bra bok nu. Kände flera gr att nu är det dags att lägga ner boken & börja dagen. Men när jag väl gjorde det sen & drog upp persiennerna så ser jag vilket kasst väder det är ute.
Egentligen är det väl inte sådär jätte dåligt väder, lite små snöigt & så. Men för att vara vår så är det rena stormen. 
Det var tur att jag tog vara på dom dagarna våren behagade besöka oss iallafall. <
Det visade sig att jag fortfarande har pengar som jag får göra mig av med ifrån min förra lön, så nu åker hela den här lönen in på sparkontot! Fyfan vad bra det känns. yes yes yes

Sparkonto för att:
  • Ifall det händer någonting med djuren vill jag inte stå där som ett fån sen & krypa till mamsen & pappsen.
  • När jag flyttar hemifrån vill jag kunna köpa en del möbler. För vem fan vill sitta & käka middag på flyttkartonger en hel månad?
  • Jag vill någon gång kunna resa med min älskade kusin, och någon gång kunna resa med min älskade pojkvän.
  • Känslan av att ha pengar är väldigt skön. Att kunna unna sig någonting och ändå känna sig trygg över att ha pengar ifall något skulle skita sig är väldigt skönt.


Det är ganska typiskt. När jag gick gymnasiet hade jag inte intresse av att åka utomlands. Och då hade jag chansen att åka vart som helst och jobba med djur i 5 veckor och få en del av resan betald. 
Nu börjar jag bli intresserad av att resa och då sitter jag här med en enmanshund och måste betala resan helt själv =P 
Jag vet bättre än att ångra mitt beslut för jag vet också att jag aldrig hade kunnat åka utomlands då pga ett väldigt opålitligt förhållande som jag lät mig kontrolleras av. 

Fick svar av min pojkvän nyss. För att citera: "Jag kände det :) Det var rätt cool". 
Ingen fara med honom alltså..

Gos


Krabbish

En av dom röda mangrove krabborna. Dålig mobil kvalité. Min kamera är fortfarande borta :(





Någon som vet vad det är för ful alg jag har på min växt där? Det är som mossa på just dom växterna..
Jag hoppas det berodde på mitt gamla lysrör. har bytt till ett nytt nu.


Books <3

Jag beställde en bok, en orginal bok på engelska, och trodde att jag skulle ha svårt att komma in i handlingen.
Minns att när jag gick i 8:an och 9:an så tykte jag det var as jobbigt att läsa böcker på engelska.
Men det har visat sig att jag älskar det! Jag förstår det lika bra som svenska, det är vissa ord som jag inte förstår exakt men jag förstår ju innebörden när jag läser hela meningen. (Så är det ju förvisso i svenska böcker också). Och engelska språket är mycket finare vilket gör att själva handlingen och konversationerna blir vackrare i engelska böcker.
Det här ska jag fortsätta med! Hur många böcker har inte dom Svenska översättarna förstört och gjort om liksom?!

Och btw så beställer jag alltid härifrån: (förutom en gång då jag gjorde misstaget att beställa ifrån bokus.. Men man lär så länge man lever)
www.adlibris.com




  • Jag har alltid fått jätte fina böcker! Utan minsta skada på.
  • Det är fraktfritt. F.r.a.k.t.f.r.i.t.t.!.!
  • Dom har ett väldigt stort urval av böcker. Tillochmed sånna här skumma böcker som jag tycker om.
  • Böckerna är Billiga!
  • Det är lätt att söka & hitta.
  • Hela hemsidan är förövrigt jätte lätt. Så tillochmed våra gamla far & mor föräldrar skulle kunna beställa därifrån.

Visst tycker jag också om att gå runt i bok butiker & känna & klämma på olika böcker, läsa på baksidan osv.
Men det här är så mycket billigare! Säg att en bok kostar mellan 60 & 70 kr i butik. Då ligger dom nästan alltid på 39:- på adlibris. Kostar en bok 175:- i butik ligger dom nästan alltid under 89:- på adlibris. Och jag kan inte nämna ordet fraktfritt tillräckligt många gr.
Nu tittar jag efter böcker i butikerna för att sen sätta mig framför datorn och beställa.
Man kan också oftast välja om man vill ha pocket, häftad eller inbunden bok. (Förklaringen på vad dessa innebär finns också på hemsidan).

Det här börjar ju likna värsta reklam inlägget, men jag vill bara att ni inte ska gå miste om det här, eftersom att jag vet att några av dom som läser min blogg även gillar att läsa böcker!


Grattis Blunder

Du skulle ha blivit 11 nu.


Strand promenad

haha! Gissa vem som plumsa!










Saknad

Jag saknar honom. Vill ha honom här.
Hans alltid positiva syn på saker, hans smittande leende, hans mjuka läppar och varma famn.
Och det är en hel vecka kvar! fyfan alltså.
Jag skulle ju ta den här veckan till att ta hand om mig själv, bara göra sånt jag vill och träffa massa vänner.
As bra sa jag till honom. Men nää :( Hade han varit i Sverige hade det varit lättare för då kunde vi iallafall ha pratat i telefon på kvällarna. Fast kanske det hade gjort allting svårare?
Det är skönt att ha lite tid för mig själv, men jag saknar honom ändå.

Nu ska jag ta ut vovven på en skön kvällspromenad. Har ni sett hur fint väder det är ute?
Jag köpte nya skor idag också. Lätta & svala sommarskor.

Min mage är full med omega 3 & omega 6. Massa nyttigheter. Massa lax.
Glad påsk på er!

Välkommen våren!

Just nu sitter min älskling på planet påväg till Newport Beach, Californien. 
Hur avundsjuk är inte jag?! Det är inte det att jag inte unnar honom, för det gör jag verkligen.
Men jag önskar att jag också kunde resa. Har man hund så har man. 
Samtidigt sitter mina föräldrar på ett plan påväg till Sverige. 
Dom har varit i Egypten. Tänkte ladda upp lite bilder sen. Ska bli kul att höra hur dom har haft det och se bilder ifrån resan. 

Kaninerna springer ute i hagarna. Det är underbart väder ute!
Fyfan, nu är verkligen våren påväg!!! Wiiie
Nu blir det ett ryck med dammsugaren. Sen ska jag lägga mej i solstolen på altanen med en bok. 
Någon gång under dagen ska jag & Sandra dra & sola.
Hon var föresten här igår, hon & Jonas. Vi drack te, såg på ett avsnitt av Ghost Whisperer samt glodde på krabborna.
Det är helt sjukt vad man kan bli fascinerad av 2 krabbor. Jag tror vi spenderade större delen av kvällen framför akvariet & diskuterade fiskar & dylikt. Nördar