29 Mars 2011

Jag blir galen på Tamlin. Han är så understimulerad, sätt en tratt på det och det är ren kaos! Det går däremot bra att ha 2 hundar. 

Vi börjar få ordning här hemma. Funderar fortfarande på färg i badrummet & sovrummet. Lika bra att vänta då vi vill komma i ordning lite först innan vi sätter igång & målar igen. Idag jobbar jag bara några timmar. Resterande av dagen kommer jag lägga på att försöka hitta en bil.

Första natten

Inatt sov vi första gången i lägenheten. Jag tror att jag kommer trivas här! Det är en jätte mysig lägenhet :)
Har jobbat idag. Packar just nu in mina kläder i garderoben.

Perfekt!

Sitter här med 2 hundar och en stukat fot... Detta kom ju verkligen lägligt. Speciellt som den ena hunden är så otroligt understimulerad just nu. Han får knappt gå på sin tass så det blir inga promenader annat än utanför huset. Försöker aktivera honom på andra sätt men fantasin tryter. 

Fick bilen såld igår :) Så jävla skönt! Ännu ett problem ur vägen. Dock uppstod genast ett nytt: Jag har ingen bil! Nu förstår inte hur handikappad man känner sig när man är van vid att hela tiden kunna ta sig överallt. Man blir otroligt låst. Spännande att se vad det blir för bil härnäst. 

Det gick föresten bra hos veterinären. Dom är så otroligt duktiga på mälarkliniken! In kommer en stor otyglad hund men inget snack om saken, dom tar tag i honom sätter sprutan & vovven somnar. Överlag gick besöket bra. Jag hade önskat att det skulle gå bättre på en front. Men jag tror ändå att det gick så bra som det kunde gå just nu. Nu är han sydd och har fått smärtstillande :)

Tamlin på uppvaket

Timmarna innan veterinärbesöket

Jag sover så dåligt på mornarna nu för tiden. Vet inte vad det beror på.
Jag känner mig otroligt lugn inför idag. Det här kommer nog att gå jätte bra! Enligt veterinären så fick jag en veterinär som är van vid hundar. Så länge jag är lugn kommer Tamlin vara lugn :) Jag har egentligen ingenting att oroa mig för. Han har bevisat gång på gång att han är bättre. Känns som att det här är "the final exam"..

To be continued.....

Cloé

Jag är glatt överasskad över hur bra det hittils har gått med hunden jag är hundvakt åt. Hundarna hälsade och Tamlin försökte leka, men jag sa till honom att lugna ner sig och nu går han endast dit & nosar. Dom ligger på varsin sida av vardagsrumsbordet. Hon har lunkat runt lite i huset och han följer henne med blicken. Ibland blir han nyfiken på vad hon gör men han är otroligt lugn. Jag tror att hon är bra för Tamlin för hennes lugn smittar av sig på honom. 




Veterinärbesök

Jag ser verkligen inte fram emot att åka till veterinären imorrn. Hans sår läker inte i den takt jag hoppats på och jag är rädd för att antibiotika måste sättas in. Såret har blivit större också så jag är inte alls längre säker på att det inte behövs sys. Han väger ju mycket och rör sig mer än vad han borde. Så egentligen är det inte konstigt att det blivit större men jag hade verkligen hoppats på att det skulle läka bättre. På mornarna ser såret bättre ut för då har det fått vila en hel natt, men så fort han går på såret så blir det värre igen.. 

När jag ringde veterinären så kändes det bra tills att hon sa att vi kanske behöver ge lugnande. Då blev jag kallsvettig. Jag tror att en ren undersökning skulle gå hur bra som helst men har ingen aning om hur han kommer att reagera när dom tar tag i hans nackskinn och trycker in sprutan.. Om jag blir stressad och orolig redan nu vad fan kommer inte han att vara imorrn?! Han känner ju mina känslor lika lätt som jag känner ifall någon skulle stampa mig på tån. Jag hade förberett pappa på att han får ta honom till vet om det skulle behövas, men nu är inte han i Sverige! Och det finns ingen annan. 

Försöker se det ifrån en positiv sida, det här är jätte bra träning samtidigt som jag verkligen får reda på hur långt han har gått i sin utveckling. Jag är bara så jävla rädd för risken att det här kanske får honom att ta miljarder steg tillbaka. Jag får försöka ha lite mer förtroende för att han är stabilare än så.. 

Jag har redan förberett dom på att veterinären får hälsa på honom i väntrummet först, så att Tamlin kan acceptera henne innan undersökningen börjar. 

Spännande......

24 Mars 2011

Nu tänkte jag göra många av er glada: Det är löning imorrn :) Om händelsen för sekunden hade glömts bort så blev ni nog iallafall lite gladare nu när jag påminde er! Idag är värsta dagen på månaden, men det är också den bästa! Vetskapen om att man får pengar imorrn och att man ännu inte hunnit gjort sig av med den! WOHO!

Jag är lite småförkyld. I övrigt så började vi flytta saker ifrån våran gamla till våran nya lägenhet igår.
Så nu går det faktist att bo där! Jag ska förmodligen åka & titta på färg till sovrummet idag. 
Tamlin har fortfarande ont i sin lilla tass.

22 Mars 2011

Jag skulle vilja rensa ur hela min garderob och bara köpa massa nytt! Efter flytten ska jag nog dra & shoppa litegrann. Har ju inte shoppat på riktigt på flera månader. Perfekt nu till våren att förnya sig lite. 

Min lilla väskvovve har gjort illa sig :( Ett snitt på trampdynan. Men som veterinären sa: Dom kan ju inte göra mer än vad jag redan gör hemma just nu. Märker jag att det blir inflammerat eller behövs sys så åker jag in. Jag rekommenderar er som har djur att utbilda er till djurvårdare, ni anar inte hur mycket veterinärkostnader man sparar in! Dock är jag en sån som anser att det alltid är bättre att åka in en gång för mycket än en gång för lite. Inte värt att riskera något. Det var så kul för imorse när jag ringde veterinären så diskuterade vi fram vad som skulle vara bäst i den här situationen :) Veterinären jag pratade med är en av mina gamla föreläsare på Djurgymnasiet. 







20 Mars 2011

Jag är verkligen nöjd med nya lägenheten nu :) Lägger upp bilder så fort jag tagit några. Har bara "Före" bilder än så länge.. Svårt att förstå att det är samma lägenhet. Fortfarande lite fix kvar men nu går det iallafall att flytta in!
Ska vara hundvakt från & med torsdag! Ska bli så himla kul att passa en liten hund.



Snart veteranbil (om 10 år ;) säljes

Renault Clio - 93 -93

Säljes av Angelika. 20 mars 21:02. Ta bort, ändra, förnya annonsen.
Renault Clio - 93
Säljer nu min bil. Funkat klockrent fram till för en vecka sen då den inte laddar batteriet längre. 
Besiktad & skattad tom 2011-06-30

7 Mars 2o11

Igår blev jag av med den stora buren. Den som var 2 meter hög! Sålde den för 2000:- vilket jag tyckte var ett jäkligt bra pris då jag köpte den för 500:- och den var rätt rostig i botten. Bra pris för båda parterna då dom ligger ute på blocket för runt 6000:- i sämre skick. Känns som att stenar har fallit av mina axlar då vi är mitt uppe i en flytt, och jag hade verkligen inte velat dela sängplats med den i nya lägenheten ;) För det är så det hade blivit.
Idag ska vi börja rensa förrådet och måla i nya lägenheten. Ska bli as kul! 

Förut har jag haft jätte svårt för att göra mig av med saker, har sparat allt! Nu tycker jag bara det är skönt: ut med det gamla, In med nytt!
Var inne tidigare på Jysk´s hemsida & kolla på gardiner samt duschdraperi. Hittade as snygga och fram till igår så var det rea på massvis med varor. Åkte till Jysk efter jobbet men varorna såg inte alls lika bra ut IRL som dom gjorde på hemsidan.. Besvikelse! Däremot köpte jag as snygga gardiner på rusta! Dom var både snyggare och billigare orginal pris än vad Jysk´s gardiner var på rean.. Bätte kvalité kändes det som också.

Spackel

Första färgen införskaffad! :)  Nu ska jag googla om spackling! Pappa ska hjälpa oss men det känns ju skönt att vi kan börja lite smått själva och inte behöva hjälp av andra hela tiden. Jag längtar tills vi kan börja måla. Älskar att måla! Så himla mysigt att se förändringen.

Nu ska vi äta köttfärssås & spaghetti! :D Tänk sen när vi kan göra det i vårat nya lilla krypin! Laga mat där, äta där, mysa framför tv´n där osv...

Yeah

Hämtade nycklarna till nya lägenheten för några timmar sen! :) Mamma & pappa har varit där & kollat. Längtar tils all spackling är klar så att vi kan börja måla!! Längtar tills jag är ledig & kan koncentrera mig på flytten.
Även om det är litet så kommer det att bli jätte mysigt bara vi gör rätt med färger och så.

Oh, shit!

Fick inte tag på hyresvärden igår D= Vi sa upp lägenheten iallafall. Hade vi sagt upp den idag så hade vi haft dubbla hyror t.o.m Juni. Sa vi upp den igår så hade vi haft det till Maj. Dumma hyresvärd! Tänk om vi faktist inte får den nya lägenheten nu! Vi har ju trots allt inte skrivit på något. Matte säger att jag kan vara lugn, vi skulle ju tacka ja eller nej innan han visade den för någon annan. Men vi skulle hört av oss senast igår, och igår fick vi inte tag på honom. Jag hoppas att han lyssnar av sin telefonsvarare. 

Är det inte meningen så är det inte. Nu är livet spännande igen iallafall, för vi vet ju inte vart vi kommer bo om 3 månader. Det enda vi vet är att vi inte kommer att bo här =P
Våran nuvarande hyresvärd är shysst, skulle det skita sig får vi nog dra tillbaka uppsägningen så länge ingen annan har skrivit nytt kontrakt på den.