Djurkirurgi

Djurkirurgi i utlandet

De-claw innebär att kattens klor opereras bort. Det görs för att slippa klösskador på inredning mm. Svenska veterinärer (liksom de flesta svenskar) markerar att detta är helt oetiskt. SVERAK har bestämt att katter som har genomgått de-claw operationer aldrig får ställas ut i Sverige.

De-bark är ett ingrepp på stämbanden som gör att hunden skäller mindre, utan att bli helt tyst. Operationen kan ge besvärliga biverkningar som andningsproblem för hunden.
 
Kupering av svansar och öron är sedan ett antal år förbjudet i Sverige. I utlandet görs det fortfarande. Importerade  hundar med dessa ingrepp får ställas ut här.
 
Silikontestiklar. Kryptorkism är en medfödd defekt som gör att den ena av hanhundens testiklar inte ramlar ned när den blir könsmogen. En hund med detta fel får ej ställas ut. För att kringgå detta opererar man in silikontestiklar. På så sätt uppfattas hunden som ett perfekt exemplar.

Operationer för att skapa symmetri i djurets ansiktsdrag förekommer i Sydamerika - ingrepp i ansiktsben, läppar, öron, ögonlock och nos.

Källa: http://www.djurmagazinet.se/reportage/framtidens-husdjur.html



Spy, spy, spy, blä, blä, blä!!!

Kommentarer
Postat av: Cissi

hela utställnings-djuren-måste-se-perfekta-ut-grejen är totalt jävla överdrivet sjukt bara. usch!! det är såna här grejer som gör att man blir glad att man har blandrasdjur som aldrig behöver ställas ut^^

2009-03-06 @ 22:25:03
Postat av: Cissi

men det är liksom helt sjukt dessutom. som om man skulle operera bort tänderna på småbarn för att dom inte ska bitas eller vaxa huvudet på barn för att slippa ta dom till frisören... eller dra bort naglar för att slippa klippa dom. eller varför inte sy igen munnen på småbarn för att slippa höra dom skrika. det är precis samma sak, bara att det skulle folk tycka vore hemskt oetiskt och fel .__. uh människor...

2009-03-06 @ 22:27:22

Kommentera inlägget här:

Name:
Minns mej

E-mail: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kladd:

Trackback